scroll top
  • Jak istotna jest rola beta-glukanów? Czy doceniamy je na co dzień?

    Odpowiedzi na te pytania znajdziesz podczas wystąpienia Eweliny Otrębiak na konferencji MeetUp Food Supplement Ingredients Business&Science.

    Beta-glukany, które stanowią grupę polisacharydów, są obecne w komórkach różnych organizmów, od zbóż po drożdże, i korzystnie wpływają na zdrowie ludzi. Wspierają układ odpornościowy, zwalczają wirusy i bakterie oraz regulują procesy immunologiczne, co potwierdzają badania kliniczne.

    Nie zwlekaj, dołącz do wydarzenia, aby odkryć, jak wiele ten składnik ma do zaoferowania w branży suplementów diety!

  • 4 października mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w Inauguracji Roku Akademickiego na zaproszenie Władz Wydziału Technologii Żywności i Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie.

    Ten istotny dzień dla Uczelni obfitował w wiele wystąpień, które podkreśliły, że siła tkwi w jedności, a poprzez współpracę i jedność w działaniu na rzecz rozwoju nauki można osiągnąć znacznie więcej.

    My nacisk kładziemy na fakt, że tylko ścisła współpraca między nauką a biznesem przynosi wymierne korzyści dla obu stron, szczególnie w branży suplementów diety!

    Dziękujemy za możliwość uczestnictwa w tym wydarzeniu. Kadrze i studentom życzymy sukcesów w trwającym roku akademickim.

  • 7 listopada na konferencji MeetUp Food Supplement Ingredients Business&Science Aleksandra Janczkowska wygłosi prelekcję na temat „Znaczenie alternatywnych źródeł białka w żywności – białko drożdżowe.

    Czy jesteście ciekawi jak białko drożdżowe może stać się alternatywnym źródłem białka w żywności?

    Wzrost zapotrzebowania na białko, trendy żywieniowe i zmiany klimatyczne sprawiają, że źródła białka pochodzenia roślinnego stają się atrakcyjną alternatywą. Drożdże Saccharomyces cerevisiae są znane w przemyśle spożywczym i mogą być doskonałym źródłem białka o dobrym profilu aminokwasów.

    Zapraszamy do uczestnictwa w konferencji i odkrycia odpowiedzi na te pytania!

  • Z wielką radością zapraszamy na trzecią już edycję konferencji poświęconej surowcom do produkcji suplementów diety. Wydarzenie odbędzie się 7 listopada b.r. w Centrum Konferencyjnym Zielna w Warszawie.

    Edycja ’23 będzie miała charakter hybrydowy. Jeśli nie możesz dołączyć osobiście, masz możliwość uczestnictwa w konferencji i słuchania prelekcji online poprzez platformę do streamingu. Wystarczy wybrać preferowaną formę uczestnictwa zgłaszając swój udział.

    Podczas konferencji omówimy surowce, ich zastosowania, trendy rynkowe oraz wnioski z badań. To nie wszystko! Skoncentrujemy się również na kwestiach związanych z odpowiedzialną produkcją suplementów diety oraz istotnymi zagadnieniami z zakresu prawa żywnościowego, takimi jak autoryzacja novel food czy health claims.

    Szczegóły oraz program wydarzenia dostępne są na: www.meetupconference.pl
    Zapraszamy do udziału!

  • Z przyjemnością informujemy, że 17 maja mieliśmy okazję uczestniczyć w uroczystym jubileuszu 15-lecia działalności firmy Foodie Sp. z o.o. Sp. k. Serdecznie dziękujemy zarządowi firmy za zaproszenie na to wyjątkowe wydarzenie.

    Nasi koledzy – Aleksandra Janczkowska, Piotr Kciuk – mieli okazję podzielić się swoim doświadczeniem oraz zaprezentować autorską prezentację, skupiającą się na kryteriach wyboru surowców do produkcji.

    Było to niezwykle wartościowe spotkanie, które cenimy za merytoryczną wymianę wiedzy oraz otwartą atmosferę współpracy z Foodie.

    Składamy gratulacje z okazji tego istotnego jubileuszu.

     

  • W dniach 11-12 maja nasza firma miała przyjemność wziąć udział w XXVII Sesji Naukowej Młodej Kadry Naukowej oraz Xth International Session of Young Scientific Staff pod tytułem „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość. Food Science Development. Sustainable Future”. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Wydział Technologii Żywności SGGW / Instytut Nauk o Żywności SGGW w Warszawie.

    Konferencja miała na celu zgromadzenie młodej kadry i technologów żywności, doktorantów oraz studentów.

    Firma PK Components została zaproszona do udziału w tym wydarzeniu, wnosząc swój wkład merytoryczny. Nasza Quality Manager, Aleksandra Janczkowska, wygłosiła prelekcję na temat nadal aktualnego problemu obecności tlenku etylenu w żywności.

    Jesteśmy również dumni, że jako firma PK Components objęliśmy honorową rolę sponsora głównego tego wydarzenia, z dumą wspierając młode talenty i przyznając nagrodę główną dla zwycięzcy.

  • Zapraszamy na tegoroczne targi NutraFood Poland dedykowane suplementom diety i żywności funkcjonalnej!

    W dniach 18-20 kwietnia będziemy oczekiwać Państwa na stoisku J11 (hala 2, EXPO XXI Warszawa, ul. Prądzyńskiego), by porozmawiać o aktualnych regulacjach branżowych oraz odpowiedzieć na wszelkie pytania dotyczące surowców i aktualnych trendów w suplementach diety.

    Zapraszamy do udziału w targach!

  • To już pewne! Wracamy z wiosenną ramówką – konferencją Spring Agenda ’23 – która odbędzie się 19 kwietnia! W imieniu organizatorów – PK Components & NutraFood Poland – zachęcamy do udziału w wydarzeniu.

    Wraz z zaproszonymi Gośćmi przygotowujemy dla Państwa aktualną dawkę specjalistycznej wiedzy i przegląd najważniejszych zmian prawnych, jakie czekają branżę. Szczegółowe informacje można śledzić na stronie wydarzenia: kliknij tutaj.

    Konferencja dedykowana jest profesjonalistom produkującym suplementy diety. Wydarzenie jest bezpłatne, a rejestracja możliwa poprzez stronę targów NutraFood Poland 2023.

     

  • W 23 edycji rankingu najbardziej dynamicznych polskich przedsiębiorstw z sektora MŚP nasza firma poprawiła wynik zestawieniu o 3 miejsca w górę w porównaniu do 2021r.

    Tym razem z miejscem 450 uplasowaliśmy się w województwie mazowieckim na tle firm włączonych do rankingu Gazele Biznesu.

  • To już pewne! Targi WorldFood Poland powracają (stacjonarnie) po dwuletniej przerwie. Zapraszamy do odwiedzenia sektora NutraFood – strefy spotkań specjalistów z branży suplementów diety i żywności funkcjonalnej. My też tam będziemy!

    Spotkajmy się przy stoisku N11 (hala 2) w miłej i bezpiecznej atmosferze. Nasz zespół intensywnie pracuje nad przygotowaniami i nową odsłoną marki.

    Chętnie porozmawiamy o aktualnych regulacjach branżowych oraz odpowiemy na wszelkie pytania dotyczące surowców czy też trendów w suplementach diety.

    Zapraszamy do bezpłatnej rejestracji online, wpisując kod „6W3E”.